Openbare Raadsavond Duurzaamheid en Klimaat

co2vrijdag 01 maart 2019

Op donderdag 7 maart is er een openbare Raadsavond over Duurzaamheid, Klimaat en Ethiek.

Tijd:     donderdag 7 maart inloop 19.30u - start 20.00u – eindtijd 22.00u

Plaats: HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt

Het doel van deze avond is raadsleden en andere inwoners van De Bilt bij elkaar te brengen en samen te praten over wat er nodig is voor een echt duurzame wereld, te beginnen in De Bilt. Ook burgemeester en wethouders zijn van harte welkom. Beng!-leden, andere duurzaamheidsorganisaties  en de middelbare scholen zijn uitdrukkelijk uitgenodigd.

Tijdens een heldere inleiding zal maatschappijfilosoof Robin Brouwer - verbonden aan de Stichting Waarden en Samenleving - ingaan op duurzaam bewustzijn (leven in harmonie met jezelf, elkaar en moeder aarde) en sociale duurzaamheid (wonen, werken en onderwijs ontvangen op plekken waarmee je je verbonden voelt). Deze waarden zitten al van oorsprong in de mens. Dat besef is een voorwaarde om tot een begrip van duurzaamheid te komen dat meer is dan zomaar een “mening”. Wat is duurzaamheid eigenlijk?

Robin Brouwer: “Duurzaamheid en klimaatverandering zijn begrippen die de laatste paar jaar door de economie, de politiek en de media van een lading voorzien zijn. In de discussies daarover zien wij dan ook dat reeds bestaande denkwijzen, belangen en zienswijzen doorwerken. Hoe kunnen wij met elkaar tot een gezamenlijk perspectief op handelen komen dat tegemoet komt aan de ernst en dringende noodzaak van een verantwoorde omgang met de wereld om ons heen?”

Vervolgens zal gespreksleider Jikke de Ruiter ons uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan met de vraag: wat is er nu nodig? In haar aanpak creëert Jikke verbinding en samen met Robin inspireert zij ons om onze eigen verantwoordelijkheid te pakken voor de wereld om ons heen.

Jikke maakt gebruik van de principes van een zgn. Leerhuis: er vindt geen debat plaats in de gangbare betekenis, maar een open gesprek gericht op van elkaar leren.

De avond is toegankelijk voor alle inwoners van De Bilt. Aanmelding op het email-adres van de secretaris van de ChristenUnie (Peter@Meldaro.nl) wordt op prijs gesteld.

Je wordt van harte welkom geheten door vertegenwoordigers van de PvdA, SP, ChristenUnie en fractie Brouwer.

« Terug