Zeer geslaagde laatste Marktdag De Bilt

Marktdag 2022 De Bilt.jpgdonderdag 15 september 2022

Traditiegetrouw stond de ChristenUnie ook dit jaar op zaterdag 10 september weer met een kraam op de Marktdag in De Bilt. Helaas was het de laatste keer dat de Marktdag georganiseerd werd. De grote drijfveren achter de Marktdag, Sandra de Mik en Anco de Rooij, ontvingen voor hun jaren lange inzet de gemeentelijke Chapeau-penning.

Voor de ChristenUnie was ook dit jaar de Marktdag weer zeer geslaagd. Tijdens deze eerste Marktdag na de coronaperiode van 2 jaar, heerste er weer zoals vanouds een vrolijke en ontspannen sfeer.

We hebben goede inhoudelijke gesprekken gevoerd met mensen uit onze gemeente, maar ook met mensen van wat verder weg, zoals uit de Betuwe, Gouda, Veluwe en Friesland. We kregen veel complimenten dat wij als politieke partij ook in deze niet-verkiezingsperiode zo zichtbaar aanwezig waren. De gesprekken gingen onder meer over de zorgelijke landelijke ontwikkelingen, zoals de asielcrisis, de wooncrisis en de stikstofcrisis. We hebben echter ook veel contacten op plaatselijk niveau gehad. Zo hebben we een prettig gesprek gehad met een bezorgde boer die werkzaam is binnen onze gemeente. Wederzijds zagen wij mogelijkheden om in contact met boeren te komen. Ook was er prettig contact met Mens De Bilt, onder meer over initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan en wat te doen als je (bijvoorbeeld als mantelzorger) te maken hebt met een persoon met eenzaamheid. Ook vertelden inwoners over een niet goed verlopen WOB-verzoek en over een verkeersplan dat anders uitwerkt dan de bedoeling was. Daarnaast kregen wij van inwoners suggesties voor het gebruik van gemeentehuis Jagtlust en over verduurzaming.

Naast de gesprekken die wij voerden, deelden wij ook tasjes met het ChristenUnie logo uit. In deze tasjes zaten pennen, pepermunt, appels en folders om lid te worden van de ChristenUnie. Deze tasjes met inhoud waren zeer gewild: aan het eind van de dag waren alle tasjes op.

Helaas was het de laatste Marktdag die georganiseerd werd. Na 12 jaar hebben de grote drijfveren achter de organisatie van de Marktdag, Sandra de Mik en Anco de Rooij, besloten om te stoppen met hun activiteiten. Zij hebben met een grote schare aan vrijwilligers de Marktdag rondom de Dorpskerk weten uit te bouwen naar een jaarlijks terugkerend groots Bilts evenement. Een Bilts evenement dat een uitstraling had tot ver buiten de gemeentegrenzen. De opbrengst van de Marktdag kwam daarbij altijd ten goede aan uiteenlopende goede doelen in binnen- en buitenland.

Tijdens een samenkomst in de Dorpskerk na afloop van de Marktdag ontvingen Sandra de Mik en Anco de Rooij uit handen van loco-burgemeester Krischan Hagedoorn de gemeentelijke Chapeau-penning. De ChristenUnie feliciteert hen van harte met deze blijk van waardering voor hun jarenlange inzet voor dit waardevolle Biltse evenement!

« Terug