Bestemmingsplanwijziging Oude Brandenburgerweg 67

foto terrein voormailg zwembad.jpgvrijdag 05 april 2024

De Oude Brandenburgerweg 67 is de oude locatie van zwembad Brandenburg. Door de bouw van het nieuwe zwembad Brandenburg in 2019 kwam de voormalige zwembadlocatie vrij voor woningbouw. Om woningbouw mogelijk te maken, diende het bestemmingsplan gewijzigd te worden.

In de vergadering van 20 oktober 2022 stemde de gemeenteraad, waaronder de ChristenUnie, al in met de ruimtelijke randvoorwaarden voor dit plangebied. Deze voorzien in de bouw van 24 woningen in een mix van sociale huur (8 woningen), middenhuur (4 woningen) en koop (12 woningen).

Medio 2020 is het participatieproces voor de planvorming gestart. Bewonersvertegenwoordigers van Park Brandenburg, Oude Brandenburgerweg en Talinglaan waren daar intensief bij betrokken, evenals Sportcity, zwembad Brandenburg, WVT en tennisvereniging TOSS. Ook heeft er een buurtbrede bijeenkomst in de Mathildezaal plaats gevonden. Met waardering heeft de ChristenUnie kennisgenomen van het feit dat de deskundigheid van de betrokkenen in het participatieproces geleid heeft tot een beter plan en daarmee tot betere ruimtelijke randvoorwaarden.   

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan konden zienswijzen ingediend worden. De gemeente heeft echter geen zienswijzen en/of schriftelijke inspraakreacties ontvangen.

De ChristenUnie kan zich inhoudelijk goed vinden in de kwaliteit van de plannen voor woningbouw op deze locatie. Inbreiding met woningbouw op locaties waar dat aantoonbaar mogelijk is, is voor de ChristenUnie een belangrijk uitgangspunt. Ook het volgen van adequate participatieprocessen vindt de ChristenUnie heel belangrijk. Daarom neemt de ChristenUnie met tevredenheid kennis van het proces en de resultaten van het doorlopen participatietraject.

In de raadsvergadering van 28 maart jl. heeft ons tijdelijke raadslid Falco Jansen ingestemd met de bestemmingsplanwijziging. Het voorstel werd unaniem door de raad aangenomen.

Wat de ChristenUnie betreft alle reden om nu met de grootste mogelijke snelheid over te gaan tot de realisatie van de daadwerkelijke woningbouw!

« Terug