#StandWithIsrael

israel-flag-png-large.pngwoensdag 11 oktober 2023

De inval door terreurorganisatie Hamas in Israël en de reactie daarop door Israël leiden momenteel wereldwijd tot veel verdriet, angst, boosheid en wanhoop.

Op 7 oktober viel Hamas Israël zeer bruut aan. Zoveel onschuldige festivalgangers worden vermoord, ontvoerd en raken gewond, zoveel lijken op de meeste heilige en feestelijke dag voor de Joden. Terreur in de straten, mensen die zomaar worden doodgeschoten, mensen worden aan de haren door de straten gesleept. Soldaten die worden ontvoerd. Wat een gruwel. Het onrecht dat men binnen de Gazastrook voelt, rechtvaardigt niet deze escalatie van de dood. Wat de Hamas-terroristen doen, is barbaars en er is geen excuus voor mogelijk. Andere woorden zijn er niet voor.

Op Bijbelse gronden weten christenen zich met het Joodse volk verbonden. De staat Israël, één van de weinige democratieën in het Midden-Oosten, is voor Joden de laatste hoop op een veilige plek in een wereld waarin het giftige antisemitisme onuitroeibaar blijkt. Gelet hierop en de instabiliteit van
haar buurlanden, staat de ChristenUnie voor politieke steun aan de staat Israël, met inachtneming van internationale rechtsbeginselen.

Wat gebeurt er met de verzoeningsprojecten in Israël die laten zien hoe op hele kleine schaal Israëliërs en Palestijnen elkaar écht kunnen ontmoeten en samen kunnen leven? Wat gebeurt er nu met de verbeterde betrekkingen tussen Israël en enkele van de Arabische landen in de regio zoals Saoedi-Arabië? Nu is er veel onzekerheid. Wanneer is er weer ruimte voor? De vrede lijkt nu ver te zoeken. Laten we bidden voor Israël (Psalm 22).

Mocht u meer willen weten over hoe de ChristenUnie streeft naar rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten, dan kunt u hier verder lezen.

« Terug